مهم‌ترین بنادر دریایی آفریقا کدام‌اند؟

بنادر دریایی آفریقا راه ارتباطی این قاره با بسیاری از کشورهای دور و نزدیک هستند. ایران هم سال‌هاست که با کشورهای مختلف آفریقایی تبادل کالا دارد و برای ارسال بار به این کشورها، از همین بنادر به آفریقا مرتبط میشود. 

اقتصاد قاره آفریقا در هر کشور روی یک کالای اصلی میچرخد. مثلاً تولید نفت و فرآوردههای نفتی در نیجریه، لیبی، مصر، الجزایر، گابن و… خیلی رونق دارد. کشت پنبه در چاد و قهوه در بوروندی هم در رشد اقتصادی آفریقا نقش مهمی ایفا میکنند. برای واردکردن این کالاها به ایران و یا صادرکردن کالاهای مورد نیاز برخی کشورهای آفریقایی، باید از بنادر آفریقا کمک گرفت. اگر میخواهید فعالیت خود را در حوزه واردات و صادرات به کشورهای آفریقایی آغاز کنید یا قصد صادرات قیر به آفریقا را دارید، در ادامه با «تاو» همراه باشید تا بهترین بنادر آفریقا را به شما معرفی کنیم. 

تجارت در بنادر دریایی آفریقا چگونه است؟ 

قاره آفریقا از طریق دریا با خیلی از کشورها در قاره‌های دیگر ارتباط دارد. این قاره یک خط ساحلی طویل به طول ۲۶هزار کیلومتر دارد که حدود ۱۰۰ بندر هم در نقاط مختلف آن ایجاد شده‌اند. البته تمام این بنادر قادر به دریافت و مدیریت بار در حجم و وزن بالا نیستند و فقط بعضی از آنها امکان پهلوگرفتن کشتی‌های کانتینری را دارند.  

مسیرهای دریایی و بنادر قاره آفریقا در بین مسیرهای تجاری بزرگ و مشهور دنیا قرار دارند، اما متأسفانه این بنادر امکانات و تجهیزات لازم برای ارسال و دریافت بار را ندارند. 

قاره آفریقا منابع زیادی دارد و به همین دلیل کشورهای دیگر به دنبال ارتباطات تجاری با این کشور هستند؛ اما به دلیل فقر، جنگ‌های داخلی، تأثیرات نژادپرستی و…، این قاره هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است. البته کشورهایی همچون آنگولا، سودان و گینه چند سالی است که با تغییردادن دولت و استخراج نفت و همچنین افزایش افراد تحصیلکرده توانسته‌اند اقتصاد خود را توسعه بدهند. در ادامه بهترین بنادر دریایی قاره آفریقا را به شما معرفی میکنیم. 

بزرگ‌ترین بنادر قاره آفریقا  

بنادر دریایی راهی ارتباطی بین کشورهای بزرگ هستند. قاره آفریقا هم از طریق همین بنادر به کشورهای دیگر متصل میشود. افرادی که قصد واردات و صادرات کالا به کشورهای آفریقایی را دارند، میتوانند از طریق این بنادر اقدام کنند؛ اما قبل از آن بهتر است با یک شرکت حمل و نقل معتبر مشورت کنند و بهترین بندر را برای انتقال بار انتخاب کنند. در ادامه به بهترین و بزرگترین بنادر دریایی آفریقا اشاره می‌کنیم: 

  • بندر مومباسا، کنیا (Port of Mombasa, Kenya) 
  • بندر دارالسلام، تانزانیا (Dar-es-Salaam Port, Tanzania) 
  • بندر ابیجان، ساحل عاج (Port of Abidjan, Ivory Coast) 
  • بندر دامیتا، مصر (Damietta port, Egypt) 
  • بندر کازابلانکا، مراکش (Port of Casablanca, Morocco) 
  • بندر سودان، سودان (Port Sudan, Sudan) 
  • بندر داکار، سنگال (Port of Dakar, Senegal) 
  • بندر تونس، تونس (Port of Tunis, Tunisia) 
  • بنادر میزوراتا و ترابلس، لیبی (Port of Misrata & Port of Tripoli, Libya) 
  • بندر جیبوتی، جیبوتی (Port of Djibouti, Djibouti) 

حمل و نقل دریایی از بندر مومباسا

بندر مومباسا یکی از بزرگترین و شلوغ‌ترین بنادر آفریقا به شمار میرود. این بندر در کشور کنیا و قسمت جنوب شرقی اقیانوس هند قرار دارد. انواع محموله مانند محموله‌های جامد و مایع شامل نفت، و حتی خودرو و محموله‌های بزرگ و حجیم را می‌توان با کشتی‌های کانتینری از این بندر با نقاط مختلف جهان مبادله کرد. 

علاوه بر کشور کنیا، انجام خدمات باربری دریایی کشورهایی همچون بوروندی، اوگاندا، کنگو شرقی، رواندا، اتیوپی و سودان جنوبی از طریق این بندر امکان‌پذیر است. این بندر با اروپای غربی، آسیا، آمریکا و کشورهای آسیای شرقی ارتباط دارد. بندر مومباسا ۱۹ اسکله دارد که همگی هم فعال هستند. 

 

بنادر آفریقا

حمل و نقل دریایی از بندر دارالسلام 

بندر دارالسلام یکی از بزرگترین بنادر دریایی در کشور تانزانیاست. این بندر ظرفیت جابه‌جایی سالانه ۱۰میلیون تن بار را دارد. کشورهایی مانند زامبیا، کنگو، مالاوی، بوروندی و اوگاندا هم از این بندر برای حمل و نقل دریایی محموله استفاده میکنند. حدود ۹۵درصد جابه‌جایی محموله در تانزانیا از طریق دریا، در این بندر انجام میشود.  

این بندر آفریقا را به خاورمیانه، اروپا، آمریکا و استرالیا مرتبط میکند. بندر دارالسلام هفت اسکله دارد که ۲۴ساعته هم فعال هستند. 

حمل و نقل دریایی از بندر ابیجان

یکی دیگر از بنادر دریایی آفریقا بندر ابیجان است که در کشور ساحل عاج قرار دارد و دارای پنج اسکله است. واردات و صادرات در این بندر رشد زیادی کرده است؛ زیرا این بندر ظرفیت جابه‌جایی بیش از 2میلیون کانتینر را دارد. محصولاتی که از این بندر به کشورهای دیگر صادر میشوند بیشتر شامل پنبه، کاکائو، قهوه، ماهی، چوب، بادام زمینی و… است.  

محصولاتی که در آفریقا و به‌ویژه ساحل عاج با کمبود مواجه هستند نیز در این بندر وارد کشور میشوند. این محصولات شامل روغن، مصالح ساختمانی، لوازم آرایشی، بهداشتی و داروست. کشورهای مالی و بورکینافاسو هم از این بندر برای جابه‌جایی محموله‌ها استفاده می‌کنند. 

حمل و نقل دریایی از بندر دامیتا 

بندر دامیتا در ۱۰کیلومتری غرب رود نیل واقع شده و حدود ۱۱.۸میلیون متر مربع مساحت دارد. این بندر یکی از بزرگترین پایانههای صادراتی گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان به شمار می‌رود. محمولههای فله و فله خشک و مایع کانتینری نیز در این بندر جابه‌جا می‌شوند.  

حمل و نقل دریایی از بندر کازابلانکا

بندر کازابلانکا مهمترین بندر مراکش در بین بنادر دریایی آفریقاست. این بندر نه‌تنها از نظر تجاری و صنعتی اهمیت دارد، بلکه به‌عنوان بزرگترین بندر مصنوعی در جهان شناخته می‌شود. در حال حاضر سالانه بیش از ۲۱.۳میلیون تن محموله در این بندر جابه‌جا میشود. این بندر همچنین حدود ۸ کیلومتر در خط ساحلی امتداد دارد. 

حمل و نقل دریایی از بندر سودان  

بندر سودان که در کشور سودان واقع شده، در ساحل دریای سرخ قرار دارد. این بندر در بین سال‌های ۱۹۰۵ تا ۱۹۰۹ ساخته شد. بندر سودان یک پالایشگاه نفت، یک فرودگاه بین‌المللی و تأسیسات لنگرگاهی مدرن دارد و کاملاً مجهز است. بخش عمده تجارت خارجی کشور سودان از طریق این بندر تأمین می‌شود. این بندر ۱۸ تا ۲۶ متر به‌سمت داخل دریا ادامه پیدا می‌کند و به همین دلیل کشتی‌ها خیلی راحت در آن پهلو می‌گیرند. 

حمل و نقل دریایی از بندر داکار 

سنگال چهار بندر دارد، اما بندر داکار اصلی‌ترین بندر این کشور است که بیش از ۹۰درصد تجارت خارجی سنگال را تشکیل میدهد. این بندر از سال ۱۸۶۵ به روی کشتی‌ها و تاجران باز شده و از آنها استقبال می‌کند. 

حمل و نقل دریایی از بندر تونس 

تونس یکی از بنادر کشور تونس است که حدود ۷ کیلومتر با فرودگاه بینالمللی کارتاژ تونس فاصله دارد. این بندر با نام TNTUN هم شناخته میشود. شرکت حمل و نقل بین‌المللی تاو با این بندر هم مانند سایر بنادری که به شما معرفی کردیم ارتباط دارد و مبادله کالا در این بندر را برای متقاضیان انجام میدهد.   

حمل و نقل دریایی از بنادر میزوراتا و ترابلس 

بندر میزوراتا یکی دیگر از بنادر دریایی آفریقاست که به نام بندر قصر احمد هم شناخته می‌شود. میزوراتا یکی از بنادر مهم و مجهز کشور لیبی است. بسیاری از خطوط حمل و نقل دریایی بین‌الملی با این بندر ارتباط دارند. این بندر ۳۰۰ هکتار مساحت دارد. طول کل اسکله این بندر هم حدود ۳,۵۵۰ متر است و حدود ۶میلیون تن در سال ظرفیت جابه‌جایی بار دارد. بندر میزوراتا در سال ۱۹۷۸ تأسیس شد و برای جابه‌جایی محموله‌های مختلف ازجمله مواد غذایی، دام، کانتینر، نفت و فرآوردههای نفتی استفاده میشود.  

حمل و نقل دریایی از بندر جیبوتی

آخرین بندر مهم و بزرگ در کوچکترین کشور قاره آفریقا یعنی جیبوتی قرار دارد. این بندر که از سال ۱۹۹۸ تأسیس شده، ۱۹ کشور را برای حمل و نقل محموله به یکدیگر متصل میکند. بندر جیبوتی ظرفیت جابه‌جایی ۸.۲میلیون تن بار در سال را دارد.  

ارتباط بنادر تجاری آفریقا با ایران چگونه است؟

بنادری مانند مومباسا، ابیجان، دارالسلام و… که قاره آفریقا را به کشورهای آسیایی متصل میکنند، برای جابه‌جایی بار و محموله بین ایران و این کشورها مناسب هستند.  

بندر جاسک در استان هرمزگان یکی از بنادری است که برای ارسال بار و صادرات به کشورهای آفریقایی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. برای ارسال محموله‌های مختلف به کشورهای آفریقایی باید در ابتدا کشور مقصد را مشخص کنید و سپس بین بنادر هماهنگی‌های لازم را انجام دهید. در این مسیر بهتر است از شرکت‌های معتبر حمل و نقل بین‌المللی کمک بگیرید. 

 

بنادر تجاری آفریقا

 

بهترین شرکت حمل و نقل در ایران کدام است؟

شرکت حمل و نقل تاو، با بهره‌گیری از متخصصان و کارشناسان حوزه حمل و نقل، بهترین خدمات حمل بار را به شما ارائه میدهد. برای حمل بار به آفریقا باید کشور مقصد محموله را برای شرکت مشخص کنید و همچنین اطلاعات بار شامل حجم، وزن، نوع و… را تعیین کنید. بعد از آن، کارشناسان بهترین بندر را برای جابه‌جایی کالا انتخاب میکنند و محموله شما را به بهترین روش، به کشور موردنظر شما میفرستند. 

نتیجه‌گیری

بنادر دریایی آفریقا نقش مهمی را در رشد اقتصادی کشورهای مختلف این قاره ایفا میکنند. تاجرانی که با کشورهای آفریقایی مانند مصر، نیجریه، تانزانیا، کنیا و… مبادله دارند، با شناخت هرچه بیشتر این بنادر می‌توانند در وقت و هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند و محموله‌های خود را به سلامت به مقصد برسانند.