حمل کانتینری به تولیدکنندگان و تاجران در سراسر جهان اجازه میدهد تا محصولات و کالاهای خود را با کمترین هزینه به مقصد موردنظرشان ارسال کنند. همین موضوع باعث صرفهجویی در هزینهها میشود و درنهایت سودآوری را افزایش میدهد.
البته بسیاری از تاجران و صادرکنندگان و حتی مردم عادی درک درستی از روشهای ارسال بار بهویژه حمل و نقل کانتینری ندارند و همین موضوع به افزایش هزینههای آنها منجر میشود. درصورتیکه وقتی محمولههای خود را بهصورت اشتراکی با دیگران درون کانتینر قرار میدهند و به مقصد میفرستند، هزینهها هم تقسیم میشود. برای آشنایی بیشتر با مفهوم حمل و نقل کانتینری، نحوه انجام و هزینههای آن، در ادامه با «تاو» همراه باشید.
حمل با کانتینر یکی از روشهای حمل و نقل دریایی است. در این روش از کشتیهای کانتینری برای جابهجایی بار استفاده میکنند. کشتیهای کانتینردار کشتیهای بزرگی هستند که میتوانند محمولههای خشک را در مقادیر زیادی جابهجا کنند. این کشتیها برخلاف کشتیهای معمولی، از نظر اندازه و ظرفیت حمل بار استاندارد هستند و با بیشترین اطمینان محمولهها را منتقل میکنند.
حمل و نقل کانتینری هم به همین روش اشاره دارد؛ یعنی شما محموله خود را بهصورت فله درون کانتینرهای کشتی بارگیری میکنید و آن را به مقصد میفرستید. گاهیاوقات نیز بعضی کانتینرها بهصورت اشتراکی استفاده میشوند که همین موضوع باعث کاهش هزینهها میشود.
کانتینرها جعبههای فلزی محکم و بزرگی هستند که محمولهها یا بارهای فله را درون آنها قرار میدهند. این جعبهها محمولهها را ایمن نگه میدارند و از درهمریختگی آنها جلوگیری میکنند. کانتینرهای حمل، جابهجایی بار در مسافتهای طولانی را آسان میکنند و ایمنی را افزایش میدهند. به این ترتیب، احتمال آسیبدیدن یا مفقودشدن محمولهها کاهش پیدا میکند.
حمل و نقل کانتینری بهوسیله کشتیهای کانتینردار انجام میشود. این کشتیها و درمجموع این روش باربری، تا حد زیادی روی تجارت جهانی و اقتصاد جهانی تأثیرگذار است؛ زیرا تا قبل از آغاز قرن بیستم، حمل و نقل دریایی معمولاً بهوسیله بشکه، گونی و کشتیهای غیراستاندارد انجام میشد که واقعاً امنیت چندانی نداشت و سلامت محمولهها تا رسیدن به مقصد قابل تضمین نبود. این روشهای حمل و نقل هزینه زیادی هم داشتند و فقط شرکتهای بزرگ و ثروتمند بودند که میتوانستند تجارت در سطح جهانی را انجام دهند.
اما با توسعه روشهای جابهجایی و روی کار آمدن حمل با کانتینر، هزینهها کمتر شد و امنیت محمولهها افزایش یافت. به این ترتیب، افراد بیشتری توانستند به حوزه حمل و نقل راه پیدا کنند و همین موضوع حتی باعث اشتغالزایی شد. بنابراین، حمل کانتینری نهتنها باعث کاهش صرفهجویی در هزینهها و افزایش ایمنی محمولهها میشود، بلکه روی تجارت و اقتصاد کشورها هم تأثیرگذار است.
روشهای مختلفی برای حمل با کانتینر وجود دارد که البته این روشها به نوع کشتی باری مورد استفاده برای حمل و نقل مربوط میشوند. در ادامه انواع کشتیهای باری را که برای حمل و نقل کانتینری استفاده میشوند به شما معرفی میکنیم:
حمل و نقل با کشتیهای فیدر یکی از روشهای حمل و نقل کانتینری است. این کشتیها کوچک هستند و معمولاً برای جابهجایی در بنادر کوچک و مسیرهای داخلی کشورها استفاده میشوند.
این کشتیها معمولاً خودشان ابزار و تجهیزات بارگیری و تخلیه را دارند، زیرا بنادری که این کشتیها در آنها فعالیت میکنند معمولاً کوچک هستند و تجهیزات کافی برای انجام بارگیری و تخلیه را ندارند. ظرفیت این کشتیها هم حدود دو هزار TEU است.
کشتیهای فیدر مکس هم برای حمل با کانتینر مناسب هستند. این کشتیها کمی از کشتیهای فیدر بزرگتر هستند و ظرفیت حمل آنها به سه هزار TEU میرسد. با این کشتیها معمولاً کالاهای خاص؛ مانند مواد خام خطرناک و محمولههایی با اندازههای غیراستاندارد را که در کانتینرهای استاندارد جا نمیشوند حمل میکنند.
کشتیهای پاناماکس بزرگتر از دو نوع کشتی قبلی هستند و میتوانند چهار تا پنج هزار TEU بار حمل کنند. این کشتیها میتوانند از کانالهای آبی عبور کنند و همین موضوع باعث صرفهجویی در زمان حمل و نقل میشود.
کشتیهای پست پاناماکس ظرفیت حمل بیش از پنج هزار TEU را دارند و میتوانند از کوچکترین کانالهای آبی عبور کنند. به همین دلیل هم بسیار کاربردی هستند، اما هزینه حمل کانتینری با آنها کمی زیاد است.
این نوع کشتیها ظرفیت حمل تا ۱۲,۵۰۰ TEU را دارند و خیلی راحت از کانالهای کوچک مثل کانال پاناما عبور کرده و حجم بار زیادی را هم جابهجا میکنند.
کشتیهای کانتینری فوقالعاده بزرگ بهعنوان بزرگترین کشتیهای حمل کانتینری شناخته میشوند و نام کشتیهای ULVC هم معروف هستند. ظرفیت این کشتیها بیشتر از چهارده هزار TEU است و خیلی راحت میتوان بارهای حجیم و سنگین را با این کشتیها درون کانتینر حمل کرد.
کانتینرهای حمل هم انواع مختلفی دارند که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
هزینه حمل و نقل کانتینری به عوامل مختلفی بستگی دارد که باید از قبل آنها را در نظر بگیرید. در ادامه به این عوامل اشاره میکنیم:
حمل کانتینری یکسری مزایا و معایب دارد که در جدول زیر به آنها اشاره میکنیم:
حمل کانتینری یکی از روشهای بسیار مقرونبهصرفه برای جابهجایی محمولههای مختلف در سطح بینالمللی و حتی داخلی است. از مزیتهای این روش میتوان به صرفهجویی در هزینه، زمان و افزایش امنیت محمولهها اشاره کرد. اگر شما هم به خدمات حمل و نقل کانتینری نیاز دارید، میتوانید با مشاوران ما در «تاو» تماس بگیرید و سؤالات خود را از آنها بپرسید. منتظر تماس شما هستیم.