کانتینر دریایی چیست و چه کاربردی دارد؟

در حمل و نقل دریایی معمولاً از کانتینر برای قراردادن کالاهای مختلف درون کشتی استفاده می‌شود. در این روش، ابتدا کالاها را درون کانتینرهای فلزی می‌گذارند تا مرتب‌تر باشند و فضای کمتری را نیز در کشتی اشغال کنند. این کار همچنین باعث افزایش ایمنی کالاها و جلوگیری از گم‌شدن آنها می‌شود.  

کانتینرهای دریایی انواع مختلفی دارند و هرکدام از آنها برای هدف خاصی استفاده می‌شوند. برای آشنایی با انواع کانتینر دریایی و کاربردهای آنها در ادامه با «تاو» همراه باشید.  

کانتینر دریایی چیست؟ 

کانتینرهای دریایی بخش بسیار مهمی از صنعت حمل و نقل دریایی هستند. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید محموله‌های خود را از طریق خطوط دریایی، با کمترین هزینه و با ایمنی بالا به مقصد بفرستید.  

کانتینرها جعبه‌های فلزی بزرگی هستند که در ابعاد مختلف ساخته می‌شوند و هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. هر کانتینر با توجه به کاربردش نام‌گذاری میشود. کانتینرها باعث افزایش امنیت کالاها درون کشتی می‌شوند و همچنین فضای کمتری را در داخل کشتی اشغال میکنند. برای آشنایی بیشتر با این ابزارها، در ادامه درباره انواع کانتینر دریایی با شما صحبت خواهیم کرد. 

انواع کانتینر دریایی

کانتینرهای دریایی انواع مختلفی دارند و هرکدام برای کاربرد خاصی طراحی و ساخته شده‌اند. در ادامه انواع کانتینر دریایی را به شما معرفی می‌کنیم: 

  • کانتینرچند منظوره یا کانتینر خشک (General purpose container) 
  • کانتینر قفسه تخت (Flat rack container) 
  • کانتینر سقف باز (Open top container) 
  • کانتینر دو درب (Double door container) 
  • کانتینر مکعبی (High cube container) 
  • کانتینر بغل‌باز (Open side container) 
  • کانتینرISO Reefer یا یخچال‌دار (ISO Reefer container) 
  • کانتینر عایق (Insulated container) 
  • کانتینر نیمقد (Half-height container) 
  • کانتینر ISO tank(ISO tank container) 

 

کانتینر دریایی

کانتینرچند منظوره یا کانتینر خشک (General purpose container) 

کانتینرچندمنظوره یا کانتینر خشک، همانطور که از نامش پیداست، برای انواع کالاها استفاده می‌شود. این کانتینرها کاملاً محافظت‌شده و محصورشده هستند و از کالاها در برابر آبوهوا، گرد و خاک و… محافظت می‌کنند. دیواره‌ها، کف و سقف این کانتینرها بسیار سخت و محکم هستند و در مقایسه با کانتینرهای دیگر کاربرد بیشتری دارند. محموله‌های خشک و تر و فله را می‌توان با این کانتینرها جابه‌جا کرد؛ زیرا بسیار منعطف هستند و با هر نوع کالایی سازگاری دارند. 

کانتینر قفسهتخت (Flat rack container)   

این کانتینرها بسیار ساده هستند، اما دیواره‌های کناری آن‌ها قابلیت جمع‌شدن دارد. دیواره‌های این کانتینر را می‌توان جمع کرد و یک قفسه تخت با آن ساخت. این نوع کانتینرها مناسبترین نوع کانتینر برای حمل و جابه‌جایی انواع خودرو هستند. در هنگام بارگیری خودرو، دیواره‌ها را جمع می‌کنند و خودرو را به داخل کانتینر می‌برند. سپس دیواره‌ها را باز می‌کنند تا خودرو کاملاً به‌صورت ایمن به مقصد فرستاده شود. برخی از این کانتینرها تا حدود ۴۵ تن ظرفیت حمل بار دارند.  

کانتینر سقف باز (Open top container)  

کانتینرهای سقف باز برای محموله‌هایی مناسب هستند که ارتفاع زیادی دارند و در هر کانتینری جا نمی‌گیرند. کالاهای سنگین، ماشین‌آلات سنگین و… راحتتر در این کانتینرها بارگیری می‌شوند؛ زیرا آنها را می‌توان با جرثقیل در داخل کانتینر گذاشت. کانتینرهای سقف باز تجهیزات جانبی زیادی برای راحتی در بارگیری دارند و معمولاً در دو سایز ۲۰ و ۴۰ فوتی موجود هستند. 

کانتینر دو درب (Double door container)  

کانتینرهای دو درب که به آنها کانتینر تونلی هم گفته می‌شود، کانتینرهایی هستند که دو درب روبه‌روی هم در آنها باز می‌شود. کالاهایی که طول زیادی دارند به‌راحتی در این کانتینرها بارگیری می‌شوند. آهن‌آلات، تیرآهن، میلگرد و… را به‌وسیله این کانیتنرها جابه‌جا می‌کنند. بعد از بارگیری، درب‌ها را به‌صورت مونتاژی محکم می‌کنند تا کالاها در برابر آبوهوا و… ایمن باشند. 

کانتینر مکعبی (High cube container)  

کانتینرهای مکعبی از نظر ظاهری به کانتینرهای چندمنظوره شباهت دارند، اما ارتفاع آنها کمی بیشتر است. این کانتینر برای کالاهایی با ارتفاع بیشتر مناسب است؛ زیرا در کف آن هم یک فرورفتگی وجود دارد تا در صورت نیاز به ارتفاع بیشتر، بتوان کالا را در آن فرورفتگی قرار داد. این کانتینرها در دو سایز ۴۰ و ۴۵ فوتی در دسترس هستند و با توجه به اندازه محموله می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.  

کانتینر بغل‌باز (Open side container) 

کانتینرهای بغل‌باز هم به کانتینرهای چندمنظوره شباهت دارند، اما تفاوت آنها در این است که درهای کناری آن کاملاً باز می‌شوند. به این ترتیب، خیلی راحت می‌توان به فضای داخلی کانتینر دسترسی داشت و بارگیری و تخلیه هم به‌راحتی صورت می‌گیرد. کالاهایی را که به‌راحتی درون کانتینرهای عمومی چندمنظوره جا نمیگیرند، خیلی ساده می‌توان در این کانتینرها قرار داد. کانتینرهای بغل‌باز در دو سایز ۲۰ و ۴۰ فوتی در دسترس هستند.  

کانتینر ISO Reefer یا یخچال‌دار (ISO Reefer container) 

کانتینر دریایی ISO Reefer یا کانتینر یخچال‌دار بهترین وسیله برای حمل و نقل کالاهایی است که باید در دمای خاصی نگهداری شوند. برای صادرات محصولاتی مانند میوه، سبزیجات، گوشت و… معمولاً از این کانتینرها استفاده می‌کنند. این کانتینرها از فولاد هوازده (فولاد Cor-ten) ساخته می‌شوند و در دو سایز ۲۰ و ۴۰ فوتی در دسترس هستند.  

کانتینر عایق (Insulated container) 

کانتینرهای عایق هم مانند کانتینرهای یخچال‌دار دارای عایق حرارت هستند و می‌توان دمای آنها را کنترل کرد. این کانتینرها می‌توانند دمای بالا را تحمل کنند؛ زیرا به کمپرسور مکانیکی برای انطباق الکتریکی به‌منظور خنککردن یا گرمکردن فضای داخل مجهز هستند. از این کانتینرها برای حمل و نقل محصولاتی مانند مواد غذایی، دارو، اندامهای زنده بدن، خون، مواد بیولوژیکی و مواد شیمیایی در مسیرهای طولانی استفاده می‌کنند. 

کانتینر نیمقد (Half-height container)  

کانتینرهای نیمقد مخصوص جابه‌جایی محموله‌های سنگین و کم‌جا هستند. سنگ، زغال‌سنگ و مواد معدنی را معمولاً با این کانتینرها حمل می‌کنند. مرکز ثقل این کانتینرها پایینتر است و به همین دلیل برای بارگیری محموله‌های سنگین مناسب هستند. کانتینرهای نیم‌قد بسیار محکم هستند و می‌توان از آن‌ها در محیط‌های صنعتی به‌راحتی استفاده کرد.  

کانتینر ISO tank  (ISO tank container)  

کانتینرهای ISO tank یا مخزن‌دار نوعی از کانتینر هستند که از فولاد یا مواد ضد خوردگی ساخته می‌شوند. این کانتینرها مقاومت بالایی دارند و از آنها برای حمل و نقل در مسیرهای طولانی استفاده می‌شود. این کانتینرها باید حداقل 80رصد پر شوند تا در معرض هوا قرار نگیرند. البته باید توجه داشته باشید که نباید بیش از ۹۵ درصد این کانتینرها را نیز پر کنید، زیرا در این شرایط انبساط حرارتی به‌درستی اتفاق نمی‌افتد. 

 

انواع کانتینر دریایی

استفاده از کانتینر دریایی به چه صورت است؟  

کانتینرهای دریایی ابزاری هستند که از آنها برای حمل کالاهای مختلف با کشتی استفاده می‌شود. برای ارسال محموله با کشتی، آنها را در ابتدا در کانتینر و سپس درون کشتی قرار میدهند. به این ترتیب، فضای داخل کشتی بهینه می‌شود و می‌توان محموله‌ها را با نظم بیشتری در کشتی قرار داد. همچنین، ایمنی محموله‌ها افزایش پیدا می‌کند و کالاهای مختلف با یکدیگر قاطی نمی‌شوند. 

برای استفاده از کانتینرها کافی است با یک شرکت حمل و نقل دریایی قرارداد ببندید. به این ترتیب، شرکت کانتیرهای موردنیاز شما برای حمل بار را آماده می‌کند و در روز بارگیری می‌توانید محموله‌های خود را درون این کانتینرها قرار دهید و با خیال راحت به مقصد بفرستید. 

جمع‌بندی 

کانتینرها در حمل و نقل دریایی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. برای ارسال محموله‌های مختلف با کشتی، از کانتینر دریایی استفاده می‌کنند. انواع کانتینر دریایی برای ارسال بارهای مختلف استفاده میشوند. اگر شما هم محموله‌ای دارید که می‌خواهید آن را با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه به مقصد بفرستید، می‌توانید از حمل و نقل دریایی با کانتینر استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین‌باره، با کارشناسان ما در «تاو» تماس بگیرید.