معرفی بنادر کانتینری ایران

بنادر کانتینری ایران به بنادری گفته می‌شود که امکان حمل بار با کانتینری در آنها وجود دارد. این بنادر در حمل و نقل دریایی کاربرد دارند. به این ترتیب که محموله‌ها را معمولاً در کانتینرها بارگیری می‌کنند و با کشتی به مقصد می‌فرستند. تاجران زیادی از این روش برای ارسال محموله‌های تجاری خود استفاده می‌کنند. 

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، این روش در حمل ‌و نقل بین‌المللی استاندارد شده است و مزیت‌های فراوانی دارد. اگر شما هم در حوزه تجارت فعالیت می‌کنید، در ادامه با «تاو» همراه باشید تا مهم‌ترین بنادر کانتینری ایران را به شما معرفی کنیم. 

بنادر ایران؛ بهترین مسیرهای مواصلاتی جهان  

بنادر ایران از قدیم در حمل و نقل دریایی بین المللی نقش عمده‌ای داشته‌اند. این بنادر امروزه هم کاربردهای فراوانی دارند و به‌عنوان بهترین مسیرهای مواصلاتی بین ایران و سایر کشورها شناخته می‌شوند. حتی تجارت بین برخی کشورها از طریق بنادر کانتینری ایران انجام می‌شود. 

ایران هم در شمال و هم در جنوب بنادر کانتینری بسیار مهمی دارد که هرکدام در طول سال‌ها نقل ‌و انتقالات مهمی را انجام داده‌اند. در ادامه این مقاله، مهم‌ترین بنادر کانتینری ایران را به شما معرفی و مزایای هرکدام را بررسی می‌کنیم. 

بنادر جنوبی ایران؛ ارتباط با کشورهای ثروتمند جهان 

بنادر جنوبی ایران از اهمیت ویژه‌ای در صنعت حمل ‌و نقل برخوردارند، زیرا ایران با جهان از طریق بنادر جنوبی در ارتباط است و کالا ردوبدل می‌کند. مهم‌ترین بنادر کانتینری جنوبی ایران عبارت‌اند از: 

  • بندر چابهار؛ 
  • بندر شهیدرجایی بندرعباس؛ 
  • بندر بوشهر؛ 
  • بندر عسلویه؛ 
  • خرمشهر؛ 
  • بندر امامخمینی. 

 

بنادر کانتینری ایران

1. بندر چابهار  

بندر چابهار یکی دیگر از بنادر کانتینری ایران است که در جنوب شرق کشور واقع شده و در استان سیستان و بلوچستان همسایگی دریای عمان قرار دارد. این بندر آن‌قدر مهم است که خیلی از حمل ‌و نقل‌های شمال به جنوب از طریق آن انجام می‌شود. چابهار تنها بندر در ایران است که به اقیانوس هند دسترسی دارد. 

چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران و چسبیده به اقیانوس است. یکی دیگر از ویژگی‌های این بندر، درفت عمیق آن است؛ بنابراین کشتی‌های بزرگ به‌راحتی می‌توانند در آنجا پهلو بگیرند. سایر بنادر ایران درفت کمی دارند و امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ در آنها وجود ندارد.  

2. بندر شهیدرجایی بندرعباس 

بندر شهیدرجایی در شهر بندرعباس در استان هرمزگان واقع شده است و یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بنادر کانتینری در ایران به شمار می‌رود. 

بندر شهیدرجایی خطوط ریلی دارد و به پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی نزدیک است. به همین دلیل هم کالاهای نفتی زیادی را از طریق این بندر به کشورهای دیگر ارسال می‌کنند. 

3. بندر بوشهر

بوشهر یکی دیگر از بنادر کانتینری جنوب ایران است که علاوه‌بر تجارت و حمل‌ونقل کانتینری، فعالیت‌هایی مانند صید ماهی (شیلات)، ساخت کشتی و… هم در آن رونق دارد. 

نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌های زیادی در بوشهر وجود دارند و به همین دلیل این بندر در ارسال محصولات مربوط به نفت و گاز در جهان بسیار مهم است.  

4. بندر عسلویه  

عسلویه یا منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، یک شهر بندری است که در جنوب ایران واقع شده و به خلیج فارس چسبیده است. این منطقه دارای منابع نفت و گاز زیادی است و در آنجا بیشتر به بهره‌برداری از نفت و گاز پارس جنوبی می‌پردازند.  

این بندر کانتینری نقش مهمی در واردات و صادرات ایفا می‌کند. به‌ویژه کالاهای گازی و پتروشیمی را از این بندر به سایر کشورهای جهان می‌فرستند 

5. بندر خرمشهر  

بندر خرمشهر یکی دیگر از بنادر کانتینری ایران است که جزو منطقه آزاد اروند به حساب می‌آید. این بندر اسکله‌های زیادی دارد که هر کدام برای کاربری خاصی ایجاد شده‌اند.  

بندر خرمشهر یکی از بنادر مجهز در ایران است. از تجهیزات این بندر میتوان به تجهیزات دریایی (انواع کشتی و قایق)، امکانات در خشکی (انواع وسایل نقلیه برای انتقال محموله از بندر به مقصد)، جرثقیل، لیفتراک، کفی، کمپرسی، لودر و… اشاره کرد.  

6. بندر امامخمینی   

بندر امامخمینی قدیمی‌ترین بندر ایران است که در استان خوزستان قرار گرفته و فاصله نزدیکی هم با کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عراق دارد. از طرف دیگر، به دلیل اتصال به راه‌آهن و قرارگرفتن در مسیر حمل‌ و نقلی شمالجنوب، می‌تواند به کشورهای شمالی مانند کشورهای حوزه قفقاز و ترکیه هم ارتباط داشته باشد و نقش مهمی در تجارت و اقتصاد ایران ایفا می‌کند.  

یکی دیگر از ویژگی‌های بندرامام خمینی، نزدیکی آن به پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی است. همین موضوع سبب شده تا کالاهای پتروشیمی و نفتی زیادی را از طریق این بندر به کشورهای دیگر ارسال کنند.  

بندر امام خمینی به خور متصل است و به همین دلیل هم بدی آبوهوا، مشکلات دریایی و جوی و… هیچ تأثیری روی زمان رفت‌وآمد کشتی‌ها و پهلوگیری آنها ندارد. این ویژگی به‌صورت طبیعی در بنادر خاصی وجود دارد، اما انسان‌ها هم توانسته‌اند آن را به‌صورت دست‌ساز در بندر روتردام هلند ایجاد کنند.  

بنادر شمالی ایران؛ دروازه ورود به اروپا 

ایران از طریق بنادر شمالی با کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان ارتباط پیدا می‌کند. بندر انزلی تنها بندر کانتینری ایران در شمال است. در ادامه این بندر را به شما معرفی می‌کنیم. 

 

بنادر کانتینری

بندر انزلی   

بندر انزلی تنها بندر کانتینری در ایران است و در استان گیلان و شهر انزلی واقع شده است. انزلی یک منطقه آزاد اقتصادی است و به همین دلیل در تجارت اهمیت ویژه‌ای دارد. 

برای ارسال محموله‌های مختلف مانند مصالح ساختمانی، انواع میوه، لوازم‌یدکی ماشین، پارچه و… معمولاً از این بندر استفاده می‌شود. 

جمعبندی  

بنادر کانتینری ایران بنادری هستند که در آنها بار را به‌صورت کانتینری حمل ‌و نقل می‌کنند. در این روش، محموله‌ها را درون کانتینر قرار می‌دهند. اگر شما هم به خدمات حمل ‌و نقل کانتینری نیاز دارید، می‌توانید با مشاوران ما در شرکت حمل ‌و نقل بین‌المللی «تاو ساحل اروند» تماس بگیرید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.