نحوه ارسال بار به مالزی + شرایط و هزینه‌ها

در چندسال اخیر، تقاضا برای ارسال بار به مالزی رشد عجیبی را به خود دیده است. اما اگر ریزبینانه‌تر نگاه کنیم، این رشد آنقدرها هم تعجب‌آور نیست. طبق آخرین آمارها، بیش از 200،000 ایرانی در مالزی زندگی می‌کنند؛ رقمی که امروز قطعاً بیشتر هم شده است.
تعداد روزافزون مهاجران، دانشجویان و حتی توریست‌های ایرانی در این کشور، نیاز به حمل بار به مالزی را از همیشع بیشتر کرده است. روابط تجاری دو کشور هم در وضعیت خوبی قرار دارد؛ به‌طوری که در سال ۱۴۰۰، صادرات ایران به مالزی حدود ۸۶ میلیون دلار بوده است.
اگر شما هم به این خدمات نیاز پیدا کرده‌اید، با «تاو» همراه باشید. در ادامه جزئیات بهترین روش‌های ارسال بار به مالزی، شرایط و هزینه آنها را بررسی کرده‌ایم.

ارسال بار به مالزی

روش‌های ارسال بار به مالزی

بهترین روش‌های حمل بار به مالزی (از ایران) شامل حمل و نقل هوایی، دریایی و بین‌وجهی می‌شود. توجه داشته باشید که بهترین روش ارسال مستقیماً به بودجه، محدودیت زمانی، حجم و ماهیت کالاهای شما بستگی دارد.

به طور کلی روش های حمل بار به مالزی به صورت زیر است:
• حمل و نقل هوایی به مالزی
• حمل و نقل دریایی به مالزی
• حمل و نقل ریلی به مالزی
• حمل و نقل جاده‌ای به مالزی
• حمل و نقل بین‌وجهی به مالزی

1. حمل و نقل هوایی به مالزی
حمل هوایی بار به مالزی با کمک هواپیماهای باربری انجام می‌گیرد. این روش سرعت بالایی دارد و همیشه هم در دسترس است. هزینه ارسال بار هوایی به مالزی خیلی بیشتر از روش‌های دیگر است. اگر برای ارسال بار محدودیت زمانی دارید باید این روش را انتخاب کنید. در غیر این صورت می‌توانید از روش‌های دیگر که ارزان‌تر هستند استفاده کنید.

بسته به نوع بسته و ماهیت آن، حمل بار هوایی به مالزی به چند دسته تقسیم می‌شود:
• حمل به‌صورت پستی
• فریت بار به مالزی
• کارگو (هوایی) به مالزی

حمل به‌صورت پستی
اگر بسته‌ای کوچک، باارزش و مهم داشته باشید که بخواهید در اسرع وقت هم به مقصد برسد، این سرویس بهترین انتخاب است. مثلاً هنگامی که می‌خواهید مدارک تحصیلی‌تان را برای دانشگاه پست کنید، یا هدیه‌ای کوچک برای عزیزی در مالزی دارید.
* «تاو» حمل محموله هوایی را به‌صورت پستی یا Courier (بدون نیاز به ثبت سفارش) در اختیارتان قرار می‌دهد.

فریت بار به مالزی
فریت بار به مالزی به‌معنی ارسال بار هوایی به‌صورت غیرهمراه است. افرادی که قصد مهاجرت دارند و وسایل‌شان چندین‌برابر بار مجاز است، به‌راحتی می‌توانند از این خدمات برای ارسال سریع و مقرون‌به‌صرفه وسایل‌شان استفاده کنند.
این بارها از فرودگاه‌های بین‌المللی ایران و بیشتر خطوط هوایی ماهان، ایران‌ایر، قطر، امارات، لوفت‌هانزا و ایرفلوت ارسال می‌شوند. مقصد فریت بار به مالزی هم معمولاً کوالالامپور و فرودگاه بین‌المللی آن است، اما فرودگاه‌های بین‌المللی پنانگ و لنکاوی هم مقصدهای مهمی هستند.

کارگو (هوایی) به مالزی
اگر بار جنبه تجاری داشته باشد، نمی‌توان از خدمات فریت بار به مالزی (که اکثراً با پروازهای مسافربری ارسال می‌شوند) استفاده کرد. محموله‌های تجاری باید با هواپیماهای باربری جابه‌جا شوند که ظرفیت‌شان بسیار بیشتر است؛ درب‌های بزرگ برای بارگیری دارند، و مسافر هم جابه‌جا نمی‌کنند.

2. حمل و نقل دریایی به مالزی
این روش حمل و نقل با کشتی‌های باری امکان‌پذیر است. حمل بار با کشتی سرعت کمی دارد، اما هزینه آن بسیار مقرون‌به‌صرفه است. افرادی که محموله‌های سنگین و حجیم دارند و محدودیت زمانی هم برای ارسال بار ندارند، می‌توانند از این روش برای ارسال بار به مالزی استفاده کنند. برای محموله‌های فاسدشدنی می‌توانید از کانتینرهای یخچال‌دار استفاده کنید.
امکان حمل محموله‌های حجیم و سنگین با کشتی وجود دارد. اگر باری که می‌خواهید به مالزی ارسال کنید تجاری و در حجم زیاد است، پیشنهاد می‌کنیم حمل بار دریایی را در نظر بگیرید.
3. حمل و نقل ریلی به مالزی
حمل و نقل ریلی یکی از روش‌های سریع و مقرون‌به‌صرفه برای ارسال بار به کشور مالزی است. این روش به کمک قطارهای باری انجام می‌شود. محموله‌های سنگین و بزرگ را هم می‌توان با قطار به مالزی فرستاد. اگر شما هم می‌خواهید محموله‌ای را سریع و با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه به مالزی بفرستید، حتماً حمل و نقل ریلی را در نظر بگیرید. البته توجه داشته باشید که قطارها همیشه در دسترس نیستند؛ پس باید برای این روش از قبل برنامه‌ریزی کنید تا سر موقع بتوانید محموله‌های خود را در قطار بارگیری کنید.
4. حمل و نقل جاده‌ای به مالزی
حمل جاده‌ای یا همان ترانزیت بار به مالزی یکی از روش‌های قدیمی حمل و نقل است. این روش هم سرعت خوبی دارد و با هزینه‌ای اقتصادی قابل انجام است. شما می‌توانید محموله‌های کوچک تا بزرگ را با این روش به مالزی ارسال کنید.
5. حمل و نقل چندوجهی به مالزی
حمل و نقل چندوجهی به روشی اشاره دارد که در آن از چند وسیله نقلیه به‌صورت ترکیبی برای حمل و نقل استفاده می‌کنند. مثلاً قسمتی از مسیر را با روش جاده‌ای و قسمتی دیگر را با هواپیما طی می‌کنند. البته باید توجه داشته باشید که محموله باید به‌گونه‌ای باشد که بتوان آن را با چند وسیله جابه‌جا کرد. مثلاً اگر محموله خیلی سنگین و حجیم باشد، ممکن است نتوان آن را از کشتی به هواپیما انتقال داد.

حمل بار به مالزی
معرفی بنادر اصلی مالزی برای ارسال بار به این کشور

مالزی یک کشور مسلمان است و با کشورهای زیادی از سراسر جهان، مخصوصاً با ایران، مراودات تجاری زیادی دارد.
بندر کلانگ بزرگ‌ترین و شلوغ‌ترین بندر دریایی مالزی است که پایانه‌های زیادی برای مدیریت کانتینر، بار فله و محموله‌های مایع دارد. این کشور در تولید نفت پیشرفت زیادی داشته و به همین دلیل محموله‌های نفتی زیادی را به کشورهای دیگر ارسال می‌کند، اما این بندر بارهای صادراتی از کشورهای دیگر را هم دریافت می‌کند. بندر تانجونگ پلپاس یکی دیگر از بنادر دریایی این کشور است که امکانات و تجهیزات پیشرفته‌تری دارد و برای ارسال و دریافت محموله‌های کانتینری بسیار مناسب است. در جدول زیر مهم‌ترین بنادر برای ارسال بار به مالزی را به شما معرفی می‌کنیم:

نکته مهم: هر TEU معادل یک کانتینر با طول حدود شش متر است.

هزینه حمل بار به مالزی چقدر است؟

ارسال بار از ایران به مالزی برای شرکت‌های تجاری یا حتی افراد عادی که می‌خواهند بسته را برای یک نفر در مالزی ارسال کنند هزینه دارد. تعیین مقدار این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد که در هنگام ارسال بار این هزینه را مشخص می‌کنند. در ادامه این عوامل را برای شما توضیح می‌دهیم تا اطلاعاتی درباره نحوه محاسبه هزینه ارسال بار به مالزی به دست بیاورید:
1. روش حمل و نقل
اولین و مهم‌ترین عاملی که روی محاسبه هزینه ارسال بار به کشور مالزی تأثیر می‌گذارد، روش حمل و نقل است. قبل از انتخاب روش حمل و نقل چند نکته وجود دارد: اینکه روش مناسب حمل و نقل با توجه به نوع بار شما کدام است یا اینکه چقدر زمان برای ارسال بار دارید. حتی بودجه شما هم روی انتخاب این روش تأثیر می‌گذارد.
به‌هرحال، باید بدانید که حمل و نقل هوایی گران‌ترین روش برای فرستادن بار به کشور مالزی است. حمل با کشتی می‌تواند ارزان باشد، اما آن هم به حجم بار و تعداد کانتینرهای مورد نیاز شما بستگی دارد.
2. وزن و حجم محموله
وزن و حجم محموله هم روی میزان هزینه حمل و نقل تأثیر می‌گذارند. هرچه محموله سنگین‌تر باشد یا فضای بیشتری در وسیله نقلیه اشغال کند، باید هزینه بیشتری برای جابه‌جایی آن پرداخت کنید.
3. شهر مبدأ و مقصد
فاصله بین شهرهای مبدأ و مقصد هم می‌توانند در تعیین هزینه نقش داشته باشند. مثلاً اگر بخواهید از مبدأ تهران به مقصد کوالالامپور محموله ارسال کنید، هزینه آن با مبدأ مشهد و مقصد جورج تاون متفاوت است. ضمن اینکه باید ببینید روش مستقیمی برای ارسال بار از مبدأ به مقصد وجود دارد یا خیر.
4. شرایط بازار
شرایط بازار مانند نرخ ارز هم می‌تواند روی هزینه‌های ارسال بار تأثیر بگذارد. بدیهی است که اگر نرخ دلار افزایش یابد، هزینه ارسال بار به مالزی هم بیشتر می‌شود.
5. شرکت حمل و نقل
شرکت‌های حمل و نقل هم هرکدام تعرفه‌های مخصوص به خود را برای ارسال بار دارند. ممکن است یک شرکت نرخ بالاتری دریافت کند، درحالی‌که شرکت دیگر نرخ‌های پایین‌تری برای ارسال همان بار به شما پیشنهاد دهد. نکته مهم این است که یک شرکت معتبر برای ارسال بار به کوالالامپور یا هر شهر دیگری در مالزی انتخاب کنید تا خیالتان از بابت سالم و به‌موقع رسیدن بار به مقصد راحت باشد.

ارسال بار از ایران به مالزی
زمان ارسال بار به کشور مالزی

محموله‌ای که به مالزی ارسال می‌کنید معمولاً ظرف مدت چهار تا شش هفته به مالزی می‌رسند. البته این موضوع به روش حمل و نقل بار بستگی دارد. موارد دیگر مانند فاصله مبدأ تا مقصد، آب‌وهوا، سرعت ترخیص بار از گمرک و… هم می‌توانند روی زمان رسیدن بار به مالزی تأثیر بگذارند.
به‌طور تقریبی 5 تا ۲۰ روز طول می‌کشد تا محموله‌ها از ایران به مالزی برسند. اگر عجله دارید، می‌توانید ارسال بار را با هواپیما انجام دهید تا نهایتاً طی پنج روز محموله شما به مالزی برسد.

مراحل و شرایط ارسال بار به مالزی

ازآنجاکه حمل بار هوایی به مالزی (فریت بار) رایج‌ترین روشِ ارسال لوازم به این کشور است، در ادامه مراحل و شرایط آن را مرور کرده‌ایم.
فرض کنیم شما می‌خواهید بارتان را از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی به مالزی فریت کنید؛ در این‌صورت، چنین فرایندی را باید طی کنید:

انتقال لوازم و اخذ مجوز ورود
ابتدا باید لوازم را به پایانه هوشمند ببرید، پکینگ‌لیست و فرم ارسال را تکمیل کنید و تاییدیه ورودی را بگیرید. ارزیاب مدارک و اقلام را بررسی می‌کند. اگر مشکلی نباشد، می‌توان لوازم را بسته‌بندی و پلمپ کرد.
پیشنهاد می‌شود بسته‌بندی را به شرکت حمل و نقل یا نیروهای مستقر در سالن فریت بار فرودگاه بسپارید. به این ترتیب هم پذیرش بسته‌ها را در بخش باربری فرودگاه تضمین می‌کنید، هم آسیب ندیدن‌شان را در طول پرواز.

توزین، دریافت پته سبز و بارنامه
در ادامه مراحل ارسال بار به مالزی، باید از بخش پذیرش نوبت ورود بگیرید. پس از ورود به این بخش بسته‌ها وزن‌کشی و جواز آنها (پته سبز گمرکی) صادر می‌شود. حالا باید به شرکت حمل و نقل مراجعه کنید؛ مشخصات گیرنده، مقصد، وزن و ابعاد بسته را به آنها بدهید تا بارنامه و تگ محموله برای شما صادر شود.
جواز و بارنامه را به بخش بازرسی ارائه کنید تا تأیید شوند. بسته‌ها پس از عبور از X-Ray، الصاق تگ و بررسی در بخش ایرلاین مربوطه قرار می‌گیرد تا بارگیری و ارسال شود.
*این گام برای ارسال محموله‌های تجاری کمی طولانی‌تر و پیچیده‌تر است.

ترخیص مرسوله در مالزی
پس از ارسال بار به مالزی و ورود آن به فرودگاه مقصد می‌توانید برای ترخیص اقدام کنید. در واقع همان شخصی باید برای ترخیص اقدام کند که نام‍ش در بارنامه به عنوان گیرنده آورده شده است؛ قانونی او هم می‌‌تواند اینکار را انجام دهد. حتماً اینکار را در عرض 48 ساعت انجام شوید تا مشمول هزینه‌های انبارداری نشوید.
فریت بار به مالزی به تمام شهرها آزاد است و با اخذ مبلغی ناچیز، بدون عوارض گمرکی، انجام می‌شود. البته که اینجا هم شرایط محموله‌های تجاری متفاوت است.

مدارک لازم برای ارسال بار به مالزی

اداره تجارت بین‌الملل یک‌سری مدارک را مشخص کرده است که برای ارسال بار به خارج از کشور باید ارائه دهید. این مدارک عبارت‌اند از:
• بارنامه؛
• لیست بسته‌بندی؛
• گواهی بیمه؛
• فاکتور محموله؛
• رسید پرداخت کرایه؛
• مجوز، گواهی‌نامه و… در صورت نیاز؛
• رسید پرداخت عوارض گمرکی.

ارسال بار از مالزی به ایران چگونه انجام می‌گیرد؟

برای ارسال بار از مالزی به ایران هم سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی وجود دارد. در ادامه این روش‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم:
• حمل هوایی از مالزی به ایران: حمل و نقل هوایی از مالزی به ایران در مواقعی که زمان اهمیت دارد انجام می‌گیرد. همچنین می‌توان محموله‌های کوچک و ارزشمند را به این روش به ایران فرستاد. حمل هوایی از طریق فرودگاه‌ بین‌المللی کوالالامپور، فرودگاه‌ بین‌المللی پنانگ و فرودگاه بین‌المللی لنکاوی انجام می‌شود.
• حمل زمینی از مالزی به ایران: خدمات حمل و نقل زمینی از طریق تریلر و کامیون انجام می‌شود. شهرهای کوالالامپور، جورج تاون و پنانگ از مهم‌ترین شهرهای مبدأ برای حمل و نقل زمینی به‌سمت ایران هستند.
• حمل دریایی از مالزی به ایران: حمل و نقل دریایی با کشتی‌های باری از مالزی به ایران امکان‌پذیر است. یکی از مهم‌ترین بنادر دریایی مالزی بندر کوالالامپور است که با بنادری مانند بندر عباس، بندر بوشهر، بندر امام‌خمینی و… ارتباط دارد. تاجران برای ارسال بار از مالزی به ایران به روش دریایی، معمولاً از این بندر استفاده می‌کنند.

ارسال بار به مالزی و ترخیص کالا از گمرک با سرعت بالا

حمل بار به مالزی به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد، اما انتخاب روش متناسب با بودجه و زمان شما کار آسانی نیست. این کار با کمک کارشناسان حوزه حمل و نقل امکان‌پذیر می‌شود. همچنین برای بسته‌بندی محموله، آماده‌سازی مدارک و سایر کارهای اداری به کمک متخصصان این حوزه نیاز دارید. در چنین شرایطی همکاران ما در «تاو» می‌توانند به شما کمک کنند. شما می‌توانید با شماره‌های درج‌شده تماس بگیرید و با مشاوران ما در ارتباط باشید. ما خیال شما را از بابت ارسال بار به مالزی راحت خواهیم کرد.