شرایط صادرات خرما به کشورهای دیگر

خرما یک محصول تجاری مهم است که صادرات آن نقش مهمی در اقتصاد کشور ما ایفا می‌کند. برای تولید خرما به آب‌وهوای گرم نیاز است. شهرهای جنوبی ایران به‌راحتی از پس این کار برآمده‌اند و به همین دلیل هم ایران سومین کشور تولیدکننده خرماست. عراق هم در جایگاه چهارم قرار دارد و از این نظر با ایران در رقابت است.

تجارت خرما می‌تواند درآمدزایی زیادی برای کشور داشته باشد و ایجاد اشتغال کند. در ادامه این مطلب از بلاگ «تاو» شرایط صادرات خرما، بهترین کشور برای صادرات و مدارک موردنیاز برای صادرات این محصول را بررسی می‌کنیم.

مراحل صادرات خرما به کشورهای مختلف

محصولی مانند خرما که یک محصول کشاورزی است، معمولاً در حجم زیاد صادر می‌شود. برای اینکه این محصول را به کشورهای دیگر صادر کنید می‌توانید از شرکت‌های بازرگانی کمک بگیرید. شرکت‌های بازرگانی می‌توانند این محصول را به کشورهای متقاضی صادر کنند.

اولین قدمی که در صادرات باید در نظر داشته باشید، پیداکردن کشورهای هدف هستند. خرما محصولی است که کشورهای زیادی قادر به تولید آن نیستند؛ بنابراین با شناخت کشورهای متقاضی تقریباً نیمی از مسیر صادرات را طی خواهید کرد. در ادامه مراحل ارسال خرما به کشورهای مختلف را برای شما آورده‌ایم:

1. شناسایی بهترین کشورهای واردکننده خرما

اولین گامی که در جهت ارسال خرما به کشورهای دیگر باید بردارید این است که با تحقیق و بررسی، مشتری خود را پیدا کنید. هر چه کشور مورد نظر مصرف خرمای بیشتری داشته باشد، از شما می‌خواهد که خرمای بیشتری هم برای آن‌ها بفرستید؛ پس اولین مرحله، پیداکردن بهترین کشور برای صادرات خرماست.

2. بررسی قوانین کشور مقصد 

بعد از اینکه کشور مقصد ارسال خرما را پیدا کردید، باید قوانین و مقررات واردات در آن کشور را بررسی کنید. برخی کشورها برای واردات قوانین خاصی دارند و از هر کشوری محصول وارد نمی‌کنند؛ پس باید در این مورد اطلاعات کافی به دست بیاورید تا درنهایت دچار ضرر نشوید.

3. پیداکردن فروشنده

بعد از اینکه کشورهای متقاضی را پیدا کردید، باید به دنبال تأمین‌کردن محصول باشید. اگر خودتان تولیدکننده باشید که دیگر نیازی به طی‌کردن این مرحله ندارید. اما اگر تولیدکننده نیستید و یک شرکت صادراتی دارید، باید تولیدکنندگان خرمای باکیفیت را پیدا کنید. محصولات صادراتی باید کیفیت بالایی داشته و مرغوب باشند. در غیر این صورت نمی‌توانید آن‌ها را جذب کنید.

صادرات خرما

4. دریافت کارت بازرگانی 

اگر خودتان تولیدکننده خرما باشید می‌توانید یک شرکت بازرگانی پیدا کنید که کار صادرات را برای شما انجام دهد. اگر خودتان به‌صورت مستقیم می‌خواهید تجارت کنید باید کارت بازرگانی داشته باشید. کارت بازرگانی به شما اجازه می‌دهد که به کار واردات و صادرات مشغول شوید. برخی شرکت‌ها به شما در گرفتن کارت بازرگانی هم کمک می‌کنند.

5. دریافت مجوز صادرات

یکی دیگر از مراحل صادرات محصولات کشاورزی مانند خرما دریافت مجوز است. شما بدون داشتن مجوز صادرات خرما نمی‌توانید برای ارسال این محصول به کشورهای خارجی اقدام کنید. بدون داشتن مجوز اصلا اجازه ورود محصولات شما به گمرک را نمی‌دهند. برای دریافت مجوز صادرات باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • کارت بازرگانی
  • گواهی بهداشت
  • گواهی سلامت

6. پیداکردن مشتری و عقد قرارداد

در این مرحله از صادرات محصول خرما به کشور موردنظر، باید یک مشتری در این کشور پیدا کنید. شما نمی‌توانید خرما را بدون داشتن گیرنده به کشور دیگری ارسال کنید؛ پس باید یک مشتری پیدا کنید تا خرما را از شما بخرد.

بعد از اینکه مشتری پیدا کردید، باید با آن‌ها بر سر قیمت به توافق برسید و قرارداد امضا کنید. در قرارداد باید تمام موارد مربوط به نوع خرما، وزن، نوع بسته‌بندی، قیمت، نحوه ارسال و… را عنوان کنید.

7. تجاری‌سازی و بسته‌بندی محصول

بعد از اتمام همه مراحل بالا، نوبت به بسته‌بندی محصولات می‌رسد. همان‌طور که گفتیم، خرمای صادراتی باید مرغوب باشد. خرماها را آماده کنید و در بسته‌بندی مخصوص قرار دهید. بهتر است برای اینکه برند خود را جهانی کنید، بسته‌هایی با عنوان برندتان سفارش دهید و خرما را در آن‌ها بچینید.

8. صادرات خرما به کشور مقصد

در آخرین مرحله و بعد از بسته‌بندی محصول هم باید آن‌ها را ارسال کنید. شما باید یک شرکت حمل‌ و نقل معتبر پیدا کنید که کار ارسال محموله‌های خرما را برای شما انجام دهد. به ‌این ‌ترتیب، خیالتان از بابت سالم و به‌موقع‌رسیدن محموله‌ها راحت خواهد بود.

میزان صادرات خرما از ایران

ایران دومین کشور تولیدکننده خرما در جهان است، اما از نظر صادرات رتبه پایین‌تری دارد. میزان صادرات خرمای ایران در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۹۰ هزار تن بوده است که ارزش آن به ۳۴۵ میلیون دلار می‌رسید. این مقدار نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش ۷درصدی در وزن و افزایش ۱۰درصدی در ارزش همراه بوده است. ایران تقریباً ۱۵درصد از کل صادرات محصول خرمای جهان را انجام می‌دهد. بسیاری از افراد در جهان از خرما استفاده می‌کنند، اما امکان کشت این محصول در تمام کشورهای جهان وجود ندارد.

مجوز صادرات خرما

بیشترین صادرات خرما به کدام کشور است؟ 

از ایران به مقصد کشورهای مختلفی خرما صادر می‌کنند. کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، هند، ترکیه، آذربایجان، قزاقستان، چین و روسیه از کشورهایی هستند که بیشترین واردات خرما از ایران را دارند.

عمان یکی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس و گرمسیری است که خودش یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خرما به شمار می‌رود.

البته جالب است بدانید که برخی از انواع خرما مانند خرمای مضافتی، شاهانی، زاهدی و… در عمان تولید نمی‌شوند. به همین دلیل هم شرکت‌های بازرگانی عمانی آن‌ها را از ایران وارد می‌کنند.

صادرات خرما از ایران به ساده‌ترین روش ممکن

اگر تولیدکننده خرما هستید و می‌خواهید این محصول را به کشورهای دیگر صادر کنید، اما روش آن را نمی‌دانید، باید از مشاوران این حوزه کمک بگیرید. خرما محصولی است که صادرات آن می‌تواند برای شما مطلوب باشد.

ما در تاو خدمات حمل و نقل محموله‌های تجاری مانند خرما را به شما ارائه می‌دهیم. در صورت نیاز می‌توانید با شماره‌های درج‌شده تماس بگیرید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.