راهنمای کامل واردات چوب به ایران

چوب یکی از مهم‌ترین مواد اولیه برای ساخت لوازم خانگی مختلف است. اگر به بازار مبل رفته باشید، حتماً شنیده‌اید که درصد بالایی از چوب به‌کاررفته در محصولاتی مانند مبل، کنسول و… چوب راش گرجستان یا چوب روس است.  

تاجران ایرانی باید برای واردات چوب و ترخیص آن از گمرک مراحل مختلفی را طی کنند. آشنایی با این مراحل و شرایط واردات و ترخیص چوب باعث می‌شود این فرایند را راحت‌تر پشت سر بگذارید. برای آشنایی بیشتر با روند واردات چوب به ایران، در ادامه با ما در «تاو» همراه باشید.  

مراحل واردات چوب به ایران

برای واردکردن چوب به کشور، باید با مراحل و قوانین آن آشنایی داشته باشید. چند مرحله در فرایند واردات چوب وجود دارد که در ادامه آنها را بهترتیب بیان می‌کنیم: 

  1. انتخاب کشور برای خریداری چوب؛ 
  2. بررسی قوانین کشور مبدأ؛ 
  3. دریافت کارت بازرگانی از وزارت صمت؛ 
  4. خرید چوب و دریافت پیش‌فاکتور؛ 
  5. ثبت درخواست واردات چوب به ایران؛ 
  6. دریافت ارز دولتی برای واردات چوب؛ 
  7. ثبت قرارداد با یک شرکت حمل‌ونقل معتبر؛  
  8. پرداخت هزینه‌های حمل‌ و نقل و انتقال محموله چوب به ایران. 

 

1. انتخاب کشور برای خریداری چوب 

اولین مرحله از واردات کالایی مانند چوب به ایران، انتخاب کشور مبدأ است. شما باید ببینید کدام کشورها چوب بهتری دارند و چوب تولیدی آنها مناسب مصرف شماست. کشورهایی مانند روسیه، گرجستان، بلاررس، فنلاند، ترکیه از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان چوب در جهان هستند و شما می‌توانید چوب مصرفی خود را از این کشورها خریداری کنید. به‌علاوه، کانادا هم دارای چوب‌های خاص و گران‌تر است و در حجم کم از این کشور می‌توان چوب وارد کرد. 

بعد از بررسی نوع چوب، قیمت، حمل‌ و نقل و… می‌توانید بهترین کشور برای خریداری و واردات چوب به ایران را انتخاب کنید.  

2. بررسی قوانین کشور مبدأ 

دومین مرحله از واردات چوب به ایران، بررسی قوانین و مقررات کشور مبدأ است. با آگاهی از این موارد می‌توانید فرایند خرید و واردات چوب را خیلی راحت‌تر پیگیری کنید.  

 

واردات و ترخیص چوب

3. دریافت کارت بازرگانی از وزارت صمت 

بعد از اینکه کشور مورد نظر را انتخاب کردید و به قوانین صادرات آن پی بردید، باید برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنید. شما باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دریافت این کارت درخواست دهید.  

4. خرید چوب و دریافت پیش‌فاکتور 

بعد از دریافت کارت بازرگانی، می‌توانید با خیال راحت چوب مورد نیاز خود را خریداری کنید. با شرکت تولیدکننده چوب در کشور مبدأ قرارداد ببندید و در آن نوع چوب، مقدار چوب مورد نیاز، زمان ارسال و… را قید کنید.  

5. ثبت درخواست واردات چوب به ایران

در ادامه باید به وزارت بازرگانی برای واردات چوب به ایران درخواست دهید. در صورت تأیید این وزارت، می‌توانید برای واردات چوب خریداریشده اقدام کنید.  

6. دریافت ارز دولتی برای واردات چوب 

در راستای حفظ منابع طبیعی کشور، برداری چوب از جنگلهای کشور ممنوع است. بنابراین دولت برای تأمین نیاز کشور به چوب، ارز دولتی اختصاص میدهد 

7. ثبت قرارداد با یک شرکت حمل‌ و نقل معتبر  

در ادامه برای ارسال محموله چوب به ایران، باید با یک شرکت حمل‌ و نقل بین‌المللی وارد مذاکره شوید. شرکت‌های باتجربه‌ای مثل تاو، بهترین روش حمل بار از کشور مبدأ را به شما پیشنهاد می‌کنند و می‌توانید با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه محموله چوب را به کشور وارد کنید.  

8. پرداخت هزینه‌های حمل ‌و نقل و انتقال محموله چوب به ایران 

در آخرین مرحله هم باید هزینه‌های مربوط به حمل‌ و نقل را به شرکت مربوطه بپردازید. بعد از پرداخت هزینه‌ها، شرکت حمل به شما ترخیصیه می‌دهد 

مراحل ترخیص چوب وارداتی 

محموله‌های چوبی را به گمرک انتقال می‌دهند تا توسط کارشناسان بررسی شوند. چوب محصولی است که می‌تواند ناسالم یا حامل حشرات و آفات باشد. به‌منظور جلوگیری از انتقال این آفات به محصولات کشاورزی در ایران، محموله‌های چوب باید بررسی شوند و گواهی سم‌پاشی در مبدأ دریافت می‌شود. 

بعد از ورود کالا به گمرک، شما موظف هستید تمام هزینه‌های گمرکی مثل عوارض گمرکی، مالیات، ارزش افزوده و… را پرداخت کنید. بعد از پرداخت هزینه‌ها و درصورتی‌که محموله شما سالم باشد، می‌توانید آنها را از گمرک تحویل بگیرید و به مصرف برسانید.  

 

واردات چوب

هزینه واردات و ترخیص چوب به ایران 

هزینه واردات چوب و ترخیص آن از گمرک به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه به این عوامل اشاره می‌کنیم تا بتوانید هزینه واردات چوب به ایران را تخمین بزنید: 

  • کشور مبدأ: کشوری که چوب را از آن خریداری می‌کنید، می‌تواند روی هزینه واردات چوب مؤثر باشد. قیمت چوب در هر کشور متفاوت است و شما باید با توجه ‌به نیاز و بودجه‌تان، یک کشور را برای خرید چوب انتخاب کنید.  
  • نوع چوب: یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین هزینه واردات چوب به کشور ایران، نوع چوب است. چوب‌ها از نظر نوع، کیفیت، مقاومت، سختی و… با هم تفاوت دارند و هرکدام با قیمت خاصی به فروش می‌رسند 
  • فاصله مبدأ تا مقصد: فاصله کشور مبدأ تا ایران هم می‌تواند در هزینه حمل ‌و نقل محموله چوب مؤثر باشد. هرچه کشور مبدأ از ایران دورتر باشد، هزینه ارسال هم افزایش پیدا می‌کند. 
  • روش حمل ‌و نقل: برای حمل‌ و نقل چوب معمولاً از روش جاده‌ای یا حمل و نقل دریایی استفاده می‌کنند. این روش‌ها برای حمل الوارهای چوب مناسب‌ترند. حمل‌ و نقل دریایی مقرون‌به‌صرفه‌تر است، اما نکته مهم دیگر این است که باید ببینید بین ایران و کشور انتخابی شما چه روش حمل‌ و نقلی مناسب‌تر است.  

نقش شرکت‌های حمل‌ و نقل در واردات چوب و ترخیص آن از گمرک 

برای اینکه واردات چوب را به‌راحتی انجام دهید و بعد از رسیدن محموله به گمرک نگران هیچ‌چیز نباشید، می‌توانید از شرکت‌های حمل ‌و نقل معتبر کمک بگیرید.  

ما در شرکت تاو سالانه هزاران متر مکعب چوب و محصولات چوبی را از کشورهای مختلف به ایران وارد می‌کنیم. اگر شما هم در این زمینه فعالیت دارید و می‌خواهید چوب خریداری و وارد کنید، می‌توانید با کارشناسان ما در «تاو» تماس بگیرید.  

نتیجه‌گیری

واردات و ترخیص چوب به ایران تجارتی مهم است. اگر تاجر هستید باید به کد تعرفه محصولات چوبی دقت کنید و نوعی از چوب را انتخاب کنید که تجارت مطلوب‌تری را برای شما فراهم کند. اگر هم خودتان تولیدکننده محصولات چوبی هستید، باید کشوری را انتخاب کنید که بهترین چوب را با قیمتی مناسب به شما بفروشد. در ادامه نیز برای حمل محموله خود از شرکتی معتبر و خوش‌سابقه همچون «تاو» کمک بگیرید و تجارتی بی‌دغدغه را برای خود رقم بزنید.